Saturday, August 7, 2010

Russian Wedding number #2


A doua nunta ruseasca de anul acesta a unei prietene din liceu - cu viata tumultoasa - dar proaspat cumintita (yeah right) a fost completa cu artificii in parcare (fara permis evident), lacrimi si emotie (la rusi!) si binenteles a drag queen. Punctul culminant a fost intr-adevar show-ul "incendiar" al moderatorului - un Jude Law in varianta estica - dantuind, cantand si aratandu-ne putin prea mult in mini rochita varianta Tina Turner, sub vreo 3 tone de machiaj si niste peruci pline de viata.

Dar sa nu ne grabim. Alinuta era ultima pe care as fi vazut-o in rochie pompoasa, cu sarmalute carlionti, plangand de emotie si mai ales promisandu-i iubire eterna unui (singur) barbat. Si unul de Doamne-ajuta care nu e numai simpatic, dar pare ca i-a fost si predestinat - s-au intalnit in Canada, dar au locuit in acelasi oras, la cateva cartiere departare in Bielorusia. Dupa sase ani de aventuri (sarituri cu parasuta, de pe poduri de 15m si alte nesabuinte tipice) s-au luat cu mare fast, mult prea multa mancare (dar buna), vodka si dantuiala energetica.

Au onorat obiceiurile canadiene cu scosul garterei, aruncatul buchetului si asa mai departe, dar si cateva specifice lor: prietenele miresei au fost culese pentru scena, unde fiecare i-a soptit un sfat in secret, luand apoi lumina din lumanarea ei in a sa. Am promis ca nu dezvalui recomandarea dar are de-a face cu o activitate ce scade vertiginos la prea multe cupluri dupa casatorie. In pauze am facut schimb de vocabular romano-rusesc, invatat in liceu, si din care au ramas binenteles doar injuraturile:) Am aflat si alte detalii interesante: in limba ucraineana, nu exista blesteme, astfel incat cel mai urat cuvant ar fi cel pentru "idiot", iar pentru ceva mai dur e nevoie sa apeleze la poloneza sau rusa.

Imi plac nuntile, pana la urma. O seara de sarbatoare, in care se rupe nivelul, firul adormit al realitatii in care zilele se scurg sterse, se rupe. In bucla de ore speciale totul e permis, lucruri minunate pot avea loc, cerurile se pot deschide. Sacrul ascuns in profan.

Gorka!

No comments: