Saturday, September 11, 2010

Day 2

Rasaritul de soare ar trebui sa aiba loc la 6.33 in dimineata asta, dar nici urma de el datorita plapumei de ceata densa ce acopera orasul. Aerul e aproape proaspat, se simte parca prezenta oceanului. Nu sunt mai mult de 20 de grade. Croncane ciorile (da, ciorile!). Traficul legendar nu s-a pornit inca, si desi suntem la etajul 8 am senzatia ca aud tot ce se petrece la nivelul strazii, inclusiv un barbat tusind azi noapte. Strange. Am visat ca o blonda, care ar fi stat inainte noastra aici a intrat aprinzand lumina, sa caute un obiect uitat. Primele doua poze, de la fereastra.

Faza de retreat si denial. Exista o faza tipica atunci cand ajungi intr-un loc nou. Excitement, opposition, neutrality and finally accomodation. Well..will we last until then? Or will we jump on the plane back?

Am mers pe jos pana la faimosul mall in aer liber The Grove si Farmer's Market. Magazine chic, lux si curatenie, senzatia de confort oferita de shopping si cartea de credit. O fantana de apa ca-n povesti, cu un podulet feeric si copacei verzi si gazon fake. E ceva fals in aer, in orasul asta. We trudged to Whole Food, mecca produselor organice, miam. Autobuzul si metroul nu sunt recomandate ca mijloace de transport - trebuie sa fii foarte sarac sau incapabil de a obtine un carnet de condus pentru a le frecventa aparent. O intindere urbana construita in jurul masinii.

No comments: